12. El castell d'Eramprunyà


Mapa de la comarca: Baix Llobregat
Carreteres que hi porten: C-32 de Barcelona a Sitges, sortida 48 A, i després la carretera BV-2041, que va de Gavà a Begues. Entre els km 4 i 5 de la BV-2041
hi ha l’ermita de Bruguers, que queda a la nostra esquerra i és on ens deixarà l’autocar.
Tema: estudi de les roques sedimentàries en el paisatge del Baix Llobregat i les mines prehistòriques de Gavà juntament amb un taller de joieria prehistòrica.
Desnivell: 139 m.
Dificultat: fàcil.
Durada: al matí, sortida geològica, 2 hores; a la tarda, el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà i el taller, 2 hores. Total: 4 hores. Va bé dedicar-hi tota la jornada escolar.
Telèfon de contacte: 93 263 96 20 (Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, per demanar hora per a grups).
Horari: de 10 a 18 h, menys diumenges i festius, de 10 a 14.30 h.
Preu: visita de la mina, l’exposició i un taller (3 hores), 8,40 €/alumne. Visita a la mina i taller (2 hores), 7,9 €/alumne. Hi ha altres possibilitats.
Nivell: Cicle Mitjà i Cicle Superior de Primària.CALAIX DE SASTRE

Les Mines Prehistòriques de Gavà estan situades al barri de Can Tintoré (Gavà) i s’hi pot arribar amb la línia de rodalia de Vilanova de RENFE i les línies d’autobusos de l’Empresa Mohn SL (des de la plaça d’Espanya de Barcelona, cada 10 minuts), informació 93 647 41 84. Aquest és el rètol que trobarem a la carretera en entrar a Gavà i que hem de seguir fins al centre de Gavà, a la plaça de Catalunya, per anar al carrer Jaume I.

Parc Arqueològic Mines de Gavà. Aquest és el nom de les noves instal·lacions, situades al c/ Jaume I, s/n Gavà 08850.
Per a informació i reserves també es pot trucar al 93 263 96 50. <http://www.parcarqueologic.cat/>.

Museu de Gavà, situat a 8 minuts del Parc Arqueològic, a la plaça de Dolors Clua, 13-14.
Tel. 93 263 96 10.
Informació: <museu@aj-gava.cat>.
Ofereix una exposició permanent, «Gavà, les veus del paisatge», molt didàctica i clara, un petit jardí botànic amb les comunitats vegetals del Garraf i del delta del Llobregat. Hi ha un espai d’esbarjo al jardí de la Torre Lluc, que queda just al davant del museu.
El museu ofereix també moltes activitats adreçades als diferents nivells d’alumnat: Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

Per a informació sobre la història del castell d’Eramprunyà, consulteu la pàgina <http://www.gavaciutat.cat-castell/>.

Cap comentari:

Publica un comentari

Si vols fer-nos comentaris, suggeriments o donar-nos la teva opinió sobre el llibre i les sortides pots fer-ho aquí. Moltes gràcies