5. Santa Brígida (Amer)Mapa de la comarca: la Selva.
Carreteres que hi porten: C-63, de Santa Coloma de Farners a Olot. Amer es troba a 18 km de Santa Coloma de Farners.
Tema: els fòssils (nummulits), el paisatge de la Vall del Brugent i els terratrèmols del s. XV a Catalunya. L’aigua de la Font Picant.
Desnivell: 220 m.
Dificultat: fàcil.
Adaptació per a minusvàlids: a l’ermita i a la pedrera s’hi pot arribar amb cotxe tot terreny i fins a molt a prop amb vehicle normal.
Durada: 2 hores entre anar i tornar des d’Amer a l’ermita i a la pedrera.
30 minuts més si es treballen les restes arqueològiques del poble.
Telèfon de contacte: -
Preu: -
Nivell: CS de Primària i 1r d’ESO.CALAIX DE SASTRE

La Font Picant ens pot interessar per anar-hi a dinar, ja que a dalt a l’ermita de Santa Brígida no hi ha font, només aigua de cisterna. Si ens sembla convenient hi podem fer part de l’Activitat 5.
També podem treballar l’aigua, les sals minerals que conté o algun altre aspecte de l’aigua que creiem convenient. <http://www.selva.cat/municipis/index>.

La pedra de Girona és el títol d’un llibre d’en David Brusi editat per l’Ajuntament de Girona on hi ha uns dibuixos molt clars fets per en Quim Paredes.

Institut geològic de Catalunya: en la seva pàgina web podreu trobar tota la informació sobre els terratrèmols del s.XV: <www.icc.es/web/gcontent/ca/index.php>.

La informació sobre la comarca de la Selva la trobarem a <http://www.selva.cat/>.

Girona turística: podem triar el que ens interessi més. En aquesta pàgina trobarem molta informació: http://www.girona.cat/turisme/cat/monuments.php.

Parc natural de la zona volcànica d’Olot: <http://www.parcsdecatalunya.net/>.

La companyia d’autobusos TEISA fa el recorregut Girona-Olot per Amer.
Podeu trobar-ne informació en el tel. 972 20 48 69 o a <http://www.teisa-bus.com/>.

Cap comentari:

Publica un comentari

Si vols fer-nos comentaris, suggeriments o donar-nos la teva opinió sobre el llibre i les sortides pots fer-ho aquí. Moltes gràcies