1. Isona

Mapa de la comarca: Pallars Jussà.
Carreteres que hi porten: C-1412 d’Artesa de Segre a Tremp.
Tema: els fòssils.
Desnivell: pràcticament no n’hi ha.
Dificultat: molt fàcil.
Espai adaptat: al museu hi ha ascensor.
Durada: 1 hora el museu, 1 hora la sortida a la Posa i 1 hora a Orcau.
Telèfon de contacte: 973 66 50 62 al Museu d’Isona.
Preu: 2,20 € per alumne en visita de grup i guiada al museu.
Nivell: Primària i Secundària.CALAIX DE SASTRE

En aquesta zona hi ha moltes coses interessants, es tracta de triar el que s’adapti millor als interessos del moment.

Covet: església romànica del s. XII amb una portalada excepcional; s’hi arriba amb autocar.

Biscarri: església romànica de Sant Andreu dels s. XI-XII. L’autocar ens deixa a la carretera i hem de caminar 15 minuts.

Castell de Llordà: trobarem el trencall a la carretera de Tremp en el punt quilomètric 37. L’autocar ens deixa a la carretera i hem de caminar 45 minuts per un sender PR (groc i blanc) fins al castell restaurat, que és molt bonic. Si es vol visitar-ne l’interior s’ha de demanar al Museu, ja que està tancat.

Estanys de Basturs: s’inclouen uns treballs a fer, ja que aquest treball es pot afegir a la sortida o canviar per les petjades d’Orcau, si sembla convenient. La durada és de 45 minuts anant tranquils. Per anar als estanys de Basturs hi anirem des de Figuerola d’Orcau. Els trobarem a 3,5 km de Figuerola d’Orcau i a 1 km de Basturs. Estan indicats a la carretera. Hi ha 2 estanys: el gran, que és on ens deixa l’autocar, i el petit, que només es pot veure i no s’hi pot anar perquè queda al mig d’un camp.

Museu Comarcal de Ciències Naturals del Pallars Jussà: és un museu amb dues exposicions força interessants: «Matèria fòssil» i «El Pallars Jussà, un museu a cel obert». Està situat al nucli antic de Tremp. Els horaris són curiosos: de dilluns a divendres, d’11 a 13 i de 18 a 20 h; dimecres a la tarda, tancat; dissabte, de 19 a 21.30 h; diumenges i festius, de 12 a 14 h.

Webs d'interés:  

Museu de la Conca Dellà - Isona - Pallars Jussà - Lleida www.parc-cretaci.com

Museu dels dinosaures. Coll de Nargó www.collnargo.com
Cap comentari:

Publica un comentari

Si vols fer-nos comentaris, suggeriments o donar-nos la teva opinió sobre el llibre i les sortides pots fer-ho aquí. Moltes gràcies